Bra att veta

Katarina hjälper kunder på Facebook

2012-01-27 16:55 #0 av: [Nathalie62]

Försäkringskassan har nu på allvar tagit klivet ut i de sociala medierna. Sedan ett par månader har man kunnat möta Försäkringskassans handläggare på Facebook och på Familjeliv som är Sveriges största community för föräldrar.

På Facebook finns nu två sidor, en för föräldrar och en sida som riktar sig till studenter med frågor om bostadsbidrag. Hittills har intresset varit stort med över 400 unika inlägg.
Katarina Gocic är en av de personer som varit med och svarat på frågor på Facebook.

Försäkringskassan på Facebook – flip eller flop?
– Flip, det går jättebra och vi har redan fått en bra ruljangs på sidan. Vi hoppas att det blir en stor succé och att det fortsätter att växa. Hittills är det cirka 1400 personer som gillar oss och det är bra respons från dem som varit inne på sidan. Man tycker att våra svar är bra och relevanta.

Du har tidigare arbetat med föräldrachatten som numera är nedlagd. Vad är skillnaden mot Facebook?
– Man når fler. Här ser alla vad alla skriver och det gör att man kan få information och svar på frågor utan att man själv behöver vara aktiv med egna frågor.

Vad frågar man om?
– Det är ganska blandat, men det är rätt många frågor om SGI (sjukpenninggrundande inkomst, reds anm).

Vilken är den största nyttan med att vara på Facebook?
– Att det ger en större öppenhet. Det här är också ytterligare en kanal som ger direktkontakt med kunden, vid sidan av telefon.

Hur aktiv är du själv i sociala medier?
– Väldigt aktiv. Jag har ett Facebook- och Twitterkonto. Men jag följer bloggar, forum och vissa sajter och personer.

Har värdskapet över Mobiltelefoner och Datorn, samt Medarbetare på Android

Anmäl
2012-01-27 18:14 #1 av: Maria

Ett väldigt bra initiativ tycker jagGlad

/Maria

 

Anmäl
2012-01-27 18:34 #2 av: [Nathalie62]

Ja det behövs.

Har värdskapet över Mobiltelefoner och Datorn, samt Medarbetare på Android

Anmäl
2012-01-27 19:38 #3 av: ingann

Santidigt finns det även en baksida med det.

Jag vet personer som blivit av med sjukersättningen med hänvisningen "Orkar du blogga så orkar du jobba"...

Blogga, spela spel på fb och sånt kan man numera göra även om man, som i fallet med bloggaren, är sängbunden.

 

"Gillar" man en sida så ser de allt man gör på samma sätt som ens vänner gör.

 

Så jag tycker att det är både på gott och ont som myndigheterna kommer in på de sociala medierna.

/Ingalill

*Personlig ägodel till 2 söner, 1 katt och 1 hund*

Medarbetare på Singelföräldrar och mobiltelefoner

Anmäl
2012-01-27 20:55 #4 av: [Nathalie62]

#3, Du har helt klart en poäng, man bör vara försiktig med vad man gör på internet, jag använder inte facebook själv men vad jag förstår så kan man vara ganska privat även där och väljer själv vad man vill visa och inte.

Har värdskapet över Mobiltelefoner och Datorn, samt Medarbetare på Android

Anmäl
2012-01-28 13:51 #5 av: TjockaBerta

Inte heller jag är med på FB. Det börjar irritera mig att man knappt kan göra någonting, även samhälllsservice, utan att vara medlem där.

Funderar på att lägga upp en falsk profil endast för att ta emot information som av det här slaget.

Men det ska jag inte behöva anser jag.

Anmäl
2012-01-29 05:14 #6 av: ingann

#5 Jag tycker faktiskt att just facebook är ett av det bästa forum som kommits på sedan internet kom om jag får välja något forum Flört

Själv har jag massor av både glädje och nytta av det. Bl a så har jag fått kontakt med mina halvsyskon som jag alltid vetat om att de funnits men aldrig vetat hur man på ett enkelt och avslappnat sätt skulle kunna få kontakt. Nu har vi en relation både via fb och privatGlad Sen alla gamla barndomsvänner som man tappat kontakten med är nu upptagen, samt att jag fått nya vänner runt om i världen.  Tex så finns det en tjej i Dublin som alltid velat besöka Sverige men inte vetat vilken del hon skulle åka till som kommer och hälsar på mig en vecka i sommar tillsammans med sin 12-åriga dotter...

En annan sak är att man hittar nya bra och nyttiga företag som man inte vetat något eller  så mycket om.. Många företag anordnar även tävlingar och utlottningar.  Jag som aldrig annars vinner något har lyckats vinna en avslappnings-cd, ett par glasögon, solglasögon, ett Nina Ottosson-spel till hunden mm...  Glasögonen är klart det bästa då jag gått med dålig syn i nästan 20 år och inte haft råd att köpa glasögon, nu behövde jag bara gå till optikern och betala för en synundersökning för att få mina synvärden Glad

 

Haha det låter nästan som jag arbetar för fb Cool Men för mig är det det bästa forum som någonsin funnits i cybervärlden.. Jag äger ingen radio så där får jag ingen info och jag kan inte ha någon morgontidning i lådan för hunden skulle väcka hela huset om nån rörde brevinkastetOskyldig

 

Vill man inte ha fb för att få information från olika företag och myndigheter så finns ju även Twitter Flört

/Ingalill

*Personlig ägodel till 2 söner, 1 katt och 1 hund*

Medarbetare på Singelföräldrar och mobiltelefoner

Anmäl
2012-01-29 07:58 #7 av: Maria

FB har varit en positiv överaskning för mig.

Jag har fått kontakt med flera gamla klasskamrater och arbetskamrater som jag annars förnodligen aldrig skulle prata med igen.

Jag är "vän" med massa av sonens gamla barndomskompisar så det känns kul att hänga med vad som händer med dem. De skaffar familj osv.

Jag är också vän med några jag träffat här på iFokus som jag tom har träffat i verkliga livet.

/Maria

 

Anmäl
2012-03-17 22:00 #8 av: [Lillfjanten]

håller med ingann i vad hon skriver här, man får vara försiktig med vad man skriver på internet, och det gäller ju även facebook. tyvärr så är inget på internet privat, det bör man tänka på när man skriver på olika sidor, bloggar med mera. facebook är på både gott och ont. jag ringer hellre kundtjänst på försäkringskassan än facebookar.

likaså om man lägger ut bilder på sin sida på facebook, då ger man även dem tillåtelse att använda bilderna vad jag förstår, så det gäller att använda internet med sunt förnuft :)

sen håller jag även med tjockaberta, det är ett skrutt att man nästan måste ha facebook idag.

(jag vann glasögon flera gånger, men det var ingen vidare kvalitet på dem Flört)

internet är jättebra att söka information på och hålla kontakt och diskutera med andra, men som sagt, sunt förnuft gäller. storebror ser allt :)

Anmäl
2012-03-17 23:46 #9 av: ingann

#8 mina glasögon är jättebra:) solglasögonen däremot var inte så mycket att hänga i granen;)

 

nu har jag även börjat använda köp/byt/sälj-sidorna på facebook och har hittat massor av saker till en bråkdel av nyprisetFörvånad bland annat var det en tjej i min gamla hemstad som skulle sälja ut sitt lager av tyger för 10 kr/m och då jag handlat av henne när jag bodde där så vet jag att det är riktiga kvalitetstyger så jag skickade upp min syster till henne och köpa tyger till mig;) så för 250 kr fick jag tyg att sy gardiner av till alla rum här hema samt ett kraftigare tyg i samma färg som det ena gardintyget som jag ska klä om mina kökstolar i:)

 

nu blir det verkligen "rö-vitt" i köket. (passande då sonen spelar i ortens fotbollsjuniorer och laget kallas just "rö-vitt" även om det inte var det jag tänkte på när jag valde färg)

/Ingalill

*Personlig ägodel till 2 söner, 1 katt och 1 hund*

Medarbetare på Singelföräldrar och mobiltelefoner

Anmäl
2012-03-18 01:01 #10 av: [Nathalie62]

Hi hi så roliga ni är angående glasögonen, synd att de inte var något vidare att ha bara Tungan ute

Jag var inne och kikade på facebook och det verkar rätt rörigt enligt mig men det är nog ovana Flört

 

Har värdskapet över Mobiltelefoner och Datorn, samt Medarbetare på Android

Anmäl
2012-03-18 07:56 #11 av: [Lillfjanten]

#10  ja det var synd faktiskt. du sitter snart och facebookar du med ska du se. jag höll på och velade länge innan jag satte mig in i det, och nu kikar jag in varje dag. har rensat ordentligt bland vänner, och behåller endast de som är intressanta och de som jag känner. alla behöver ju inte läsa mina statusar, och jag är inte intresserad av alla andras heller :)

Anmäl
2012-03-18 12:36 #12 av: ingann

#10, 11

 

Jag var också emot facebook läääänge innan jag skaffade ett kontoFlört Alla människor i min närhet nästan tjatade och tjatade. Efter nåt år så registrerade jag mig och nu är jag inloggad i princip dygnet runt haha

 

Jag försöker rensa då och då i vänlistan och tar bort dem jag inte har något utbyte av men ändå växer listan dag för dagOskyldig Men det beror på spelen jag spelar..

Men jag håller med Lillfjanten till 1 000%, ALLA behöver inte läsa mina statusar och åsikter:)

/Ingalill

*Personlig ägodel till 2 söner, 1 katt och 1 hund*

Medarbetare på Singelföräldrar och mobiltelefoner

Anmäl
2012-03-18 12:41 #13 av: [Lillfjanten]

i början så tackade man ja till alla vänförfrågningar och frågade även själv hit och dit, men nu så är jag mer restriktiv, och "samlar" inte vänner precis :) men det är ett bra sätt att ha koll på tonåringen och ha kontakt.

Anmäl
2012-03-18 12:49 #14 av: ingann

Precis. Nästan alla sajter jag gått med i, förutom ifokus, har varit för att kunna ha lite koll på barnen:)

/Ingalill

*Personlig ägodel till 2 söner, 1 katt och 1 hund*

Medarbetare på Singelföräldrar och mobiltelefoner

Anmäl
2012-03-18 18:28 #15 av: [Nathalie62]

Kan tycka det är bra för att just hålla reda på barnen vad dom har för sig men när man läst om en del uppdateringar, till exempel att "nu dricker jag kaffe och ska snart ut med hunden", "Nu ska jag ta ett bad", sådant tycker jag är lite överdrivet, man undrar om dom har för lite fritid och måste berätta för hela världen hi hi. En del verkar ha hela sin profil öppen för allmänheten.

Tro inte jag kommer lockas att bli medlem där, det känns bara för mycket, har jag något att säga mina vänner och familj så ringer vi varandra eller träffas, tycker det är trevligare Glad

Har värdskapet över Mobiltelefoner och Datorn, samt Medarbetare på Android

Anmäl
2012-03-18 18:36 #16 av: ingann

#15 haha jag kan skriva såna där helt meningslösa statusar:) Idag till exempel skrev jag "Äntligen är solen tillbaka! Dags för en prommis med vovven innan damernas masstart" haha

Men folk skriver till mig hela tiden där så står det på min status att jag är ute så vet de varför de inte får svar och behöver inte tro att jag ignorerar dem:)

 

Visst kan det vara treligare att ringa eller träffas men jag har 20 mil till min familj och alla gamla vänner och ska jag ringa så kommer jag inte ha råd att betala räkningen eller hinna med något annat. På facebook kan jag prata med 10-20 st samtidigt:)

/Ingalill

*Personlig ägodel till 2 söner, 1 katt och 1 hund*

Medarbetare på Singelföräldrar och mobiltelefoner

Anmäl
2012-03-18 18:40 #17 av: [Nathalie62]

#16, Hi hi, Du är rolig, Flört
Kopiera gärna din text i tråden jag skapade Glad

Har värdskapet över Mobiltelefoner och Datorn, samt Medarbetare på Android

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.