Övrigt

Pressmeddelande

2012-02-27 00:47 #0 av: [Nathalie62]

Försäkringskassans årsredovisning för 2011 visar på positiv utveckling Försäkringskassans årsredovisning för 2011 är nu klar. Jämfört med tidigare år har det skett en positiv utveckling inom många verksamhetsområden.

Förtroendet för Försäkringskassan bland våra kunder och i vår omvärld är oerhört viktigt. En förutsättning för detta är att vi har en bra verksamhet. Tidigare och inte minst under 2011 har det gjorts väldigt mycket som lägger en bra grund för det fortsatta arbetet, säger Dan Eliasson, Försäkringskassans generaldirektör.

Punkterna nedan beskriver några av de viktigaste resultat som Försäkringskassan har uppnått under 2011.

  • Tillgängligheten har blivit bättre med hänseende på telefoni och fler kan sköta sina ärenden via webben.
  • Den rättsliga kvaliteten i handläggningen har utvecklats positivt vilket lett till att överklaganden och JO-anmälningar har blivit färre.
  • Sjukskrivningsprocessen fungerar allt bättre. Prövningen av de försäkrades arbetsförmåga sker inom rehabiliteringskedjans tidsgränser.
  • Bra information till föräldrar så att de får goda förutsättningar att välja hur de ska fördela föräldrapenningdagar mellan sig.
  • Ökad kunskap om risker och vilka åtgärder som fungerar gällande felaktiga utbetalningar.
  • Av de som besöker Försäkringskassans servicekontor är en fortsatt hög andel nöjda.

Har värdskapet över Mobiltelefoner och Datorn, samt Medarbetare på Android

Anmäl
2012-02-28 16:51 #1 av: ingann

Jag tycker det är helt kanon att det blivit mycket lättare att komma fram på telefon och slippa timslånga köer som hos tex Telia. Däremot tycker jag det är dåligt att de flesta lokalkontor har lagts ner.

/Ingalill

*Personlig ägodel till 2 söner, 1 katt och 1 hund*

Medarbetare på Singelföräldrar och mobiltelefoner

Anmäl
2012-02-28 22:03 #2 av: [Nathalie62]

#1, Det håller med dig om.

Har värdskapet över Mobiltelefoner och Datorn, samt Medarbetare på Android

Anmäl
2012-03-16 22:11 #3 av: Lunar

Ja det är ju bra. Vad som inte är ändrat är: Låt dem sjuka få vara sjuka och få sjukpenning. Finns väl ingen som låtsas vara sjuk. Dessutom så vet man ju att de som bluffar är de som har pengar!

Anmäl
2012-03-16 23:11 #4 av: [Nathalie62]

#3, Det kan man verkligen hoppas att ingen låtsas vara sjuk och skulle det finnas hoppas jag dom blir påkomna illa kvickt. Idag måste man vara frisk för att orka vara sjuk känns det som.

Har värdskapet över Mobiltelefoner och Datorn, samt Medarbetare på Android

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.