Ersättningar och bidrag

Underhållsstöd till icke studerande

2015-03-26 17:19 #0 av: [lorathiana]

Hej! Jag undrar hur det fungerar med underhållsstöd ifall man inte studerar? Jag är 19, fyller 20 om knappt en månad och hoppade av mina studier pga personliga skäl i början av den här terminen (alltså efter jullovet), men jag har fortsatt få mitt underhållsstöd nu, fastän jag inte pluggar eller arbetar, jag sitter endast hemma på dagarna och har heller inte några som helst planer på att börja plugga igen. Har jag verkligen rätt till att ha som pengarna eller kommer jag få hem ett brev om några veckor att allt ska skickas tillbaka? Jag har försökt att googla fram någonting men inget bra svar har hittats någonstans

Anmäl
2015-03-26 17:26 #1 av: Maria

Jag hittade denna länk. Där står bl.a

  • Du får underhållstöd till och med den månad som barnet fyller 18 år.
  • Om barnet sedan får förlängt underhållsstöd, betalas det ut direkt till honom eller henne. Då är det också barnet som lämnar in ansökan. För att ha rätt till förlängt underhållsstöd måste barnet gå heltid i skolan på grundskolenivå, gymnasienivå eller motsvarande.

https://www.forsakringskassan.se/wps/portal/privatpers/vart_serviceatagande/var_handlaggning/underhallsstod 

/Maria

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.