Studerande

Underhåll

2015-07-18 16:37 #0 av: Lia

Min pojkvän är 20 och studerar på komvux. Hans pappa, som för den delen har mycket gott om pengar, har nu på eget bevåg valt att sluta betala underhåll tills myndigheter skulle börja kräva det, eller vad han sa, trots att han ska ha underhåll tills han fyller 21 då det är på gymnasial nivå. Vi vet så klart att det är olika från fall till fall, men var ska man börja för att försöka få rätten på sin sida? Försäkringskassan? Skatteverket? Eller är det bara att glömma då pappan inte vill?

Söker du vänner? Klicka här!

Borderline & Depression & Goth & IBS & Social ångest & Vänskap Gapskrattar

Anmäl
2015-09-14 09:04 #1 av: Kerstinfalk

Bor han hemma hos sin mamma så kanske han har rätt till underhållsstöd. Men det är faktiskt tveksamt. Är man över 20 så har man ju rätt till mer studiebidrag så därför borde de ta ut rätten till underhållsstödet.

Anmäl
2015-09-14 09:06 #2 av: Kerstinfalk

Texten nedanför är kopierad från försäkringskassan.

Om barnet är över 18 år

Ungdomar över 18 år kan få förlängt underhållsstöd till och med juni det år de fyller 20 år. För att ha rätt till underhållsstöd så länge ska barnet:

  • gå i skolan på heltid på grundskolenivå, gymnasienivå eller motsvarande
  • ha studiestöd eller förlängt barnbidrag
  • bo och vara folkbokförd hos en av föräldrarna eller någon annan som var vårdnadshavare när barnet fyllde 18 år
  • inte vara eller ha varit gift.
Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.