Ersättningar och bidrag

Ersättning

2017-08-27 22:33 #0 av: Sofia19

Hej, tjej på 19 år som blev sjukskriven av psykisk ohälsa och kunde ej gå sista året på gymnasiet. Jag bor i lägenhet och jag kan fortfarande inte jobba. Så jag har inga pengar alls nu och får låna till hyra. Hur/kan jag få någon slags hjälp någonstans ifrån?

Anmäl
2017-08-27 22:37 #1 av: tlover

gå till soc, att låna till hyra är inte någon lösning om inte du vet med säkerhet att du kommer att tjäna nog nästa månad för både hyra och lån.

Sen så bör du försöka att få sjukskrivning igen om du inte kan arbeta ännu för annars kan du bli tvingad att söka jobb tex

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2017-08-28 00:35 #2 av: Sofia19

Jag lånar av mina föräldrar en del och dom hjälper mig även mycket men vill kunna stå på egna ben trots att dom vill hjälpa. Är inte inblandad med soc. Kan få utskrivet sjukintyg av mig läkare, men går det att få någon slags ersättning eller något?

Anmäl
2017-08-28 00:40 #3 av: tlover

#2 sjukpenning eller aktivitetsersättning beroende på hur länge du planeras vara sjuk. Det söker du hos försäkringskassan.

Men kolla soc också. Att få sjukpenning /aktivitetsersättning kan ta tid, soc kan hjälpa under tiden. (du kommer att få betala tillbaka till soc om du får retroaktivt men det görs automatiskt)

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.