Övrigt

Insändare "nu har jag fått nog av försäkringskassa

2018-02-04 07:54 #0 av: tlover

Tyckte denna insändare var passande att sprida.

"Om nu handläggarna på FK tycker att vi som doktorer, med minst sju års yrkesutbildning (tolv år om du är specialist), inte är kompetenta nog att göra en bedömning om en person har arbetsförmåga eller inte, undrar jag varför vi över huvudtaget ska delta i sjukskrivningsprocessen?"

http://www.kuriren.nu/opinion/nu-har-jag-fatt-nog-av-forsakringskassan-nm4454792.aspx

Anmäl
2018-02-04 09:01 #1 av: Aleya

Ja tyvärr så känns fk allsmäktiga.
Och att man inte lyssnar på läkare är ju fördjävligt enligt mig.

Jag kan bara hoppas att reglerna lättar. Det ska inte vara meningen att när fk kickat ut mig så ska jag behöva börja tjorva med a-kassan och ams. (Japp jag har fått göra det och det är fördjävligt)

Helt knäppt system

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2018-02-04 10:34 #2 av: Maria

Helt bedrövligt att det ska vara så.

Jag var efter min hjärnoperation med i en liten studie där vi var flera som medverkade och skulle berätta om våra erfarenheter från FK.

Jag var den enda i gruppen som hade positiva erfarenheter.  Trots att jag har haft olika handläggare. Det var bedrövliga historier vi fick ta del av så jag blev ju lite av en motvikt.

Varför jag har så bra erfarenheter kanske beror på den solklara diagnosen elakartad hjärntumör. Det är bara en gissning men har man mer diffusa problem,  ren värkproblematik, psykiska besvär som stress och annat så kanske det är värre. Det är ju inte så fysiskt påvisbart.

Bedrövligt är det i alla fall. Det borde ju självklart vara läkarens ord som ska vara gällande. Annars, precis som i länken, så kan man ju skita i den biten om den ändå inte tas på allvarArg

/Maria

 

Anmäl
2018-02-04 12:38 #3 av: Aleya

#2 tyvärr spelar det nog roll hur en läkare skriver också. Vissa är bättre än andra.

Men dom har blivit strängare.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2018-02-04 12:46 #4 av: Maria

FK har med all säkerhet blivit strängare.
De läkarintyg vi fick ta del i när det gällde gruppen var väldigt bra formulerade så jag gissar att i de fallen handlade om något annat.

/Maria

 

Anmäl
2018-02-04 15:18 #5 av: Åsa S

Jo fysiska åkommor är lättare att bedöma men även där är läkare oerhört försiktiga att sjukskriva även om de vet att patienten inte kommer klara av att gå tillbaka till jobbet efter 4v så är det många läkare som inte ger längre sjukskrivningar än 4v med orden att FK inte godkänner långa sjukskrivningar så istället ska man som patient ringa och ansöka om förlängning några veckor i taget, vilket jag ju tror tar en hel del resurser i anspråk som kunde användas till annat.

Anmäl
2018-03-24 13:27 #6 av: Maleficum

Själv har jag superproblem med försäkringskassan just nu!

Har flera intyg från flera olika läkare under över ett års tid (ikl arbetspsykolog som skrivit att jag inte kommer kunna jobba mer än max 50%) som säger att jag inte kan arbeta men försäkringskassan (som inte ens åbäkat sig med att träffa mig) tycker jag kan arbeta 100% (och då har jag redan blivit "utslängd" från arbetsförmedlingen som anser dem inte kan göra mer för mig eftersom jag inte kommer upp i tillräckligt många arbetstimmar)

Nu ligger det hos förvaltningsrätten... 

Hade det inte varit för att min pappa agerar kontaktperson och är på och tjatar och fixar med allt hade jag aldrig ens orkat bråka med dem...

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-03-24 13:28 #7 av: Maria

Skönt att du har stöd i din pappa.

/Maria

 

Anmäl
2018-03-24 13:30 #8 av: Maleficum

#7 Är himla glad för det! Och han ger sig inte i första taget heller :) Men brukar tänka på dem i samma sits som mig som inte har någon som kan hjälpa till! Det måste verkligen vara superjobbigt!

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-03-25 01:24 #9 av: ivanhoe81

Tur att jag inte behöver krångla med dem längre för mitt bidrag från fk flyter på utan nya intyg etc och det enda som gjorde att jag fin sjukpention var att handläggaren på arbetsförmedlingen skrev till dem och sa att jag var för sjuk att jobba men det var ca 16-17 år sedan

Anmäl
2018-06-16 18:42 #10 av: Farwuq

Jag har inga problem med Fk, de har skött sitt bra.

Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi & Psykologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.