Övrigt

Behöver skriva av mig - ( Anhörig )

2020-03-06 23:18 #0 av: Blomma11337

Vet inte riktigt vart jag ska börja men 2018 på hösten fick min sambo ont i bröstet, en smärta som inte ville ge med sig.  Efter läkarbesök hos hans husläkare påstods det vara Tietzes syndrom- ( Inflammation i bröstbenet ). Han fick då kortisonspruta direkt och efter det blev allt ett helvete.

Vi åkte in och ut på akuta besök, han svimmade av senare under hösten men behövde inte läggas in. Hans läkare hade skrivit Ptsd i hans intyg samt Tietzes syndrom. Smärtorna i bröstet ville inte ge med sig och det blev värre. 

( Han trodde han skulle dö, smärtorna strålade samt kom akut, kändes som en hjärtinfart ) Vi träffade olika läkare under vintern när vi åkte in akut och alla sa dom olika varför smärtan kom. Den enda gemensamma nämnaren var att dom återkom till Ptsd,n. Vilket min sambo inte höll med om, det är fysiskt inte psykiskt.

Efter årsskiftet bestämde han sig för att byta läkare då hans dåvarande inte kändes engagerad i hans fall, ( gubben är 60 år och driver egen klinik) och han fick en ny läkare. Den läkaren sa ordagrant att han kan inte hjälpa min sambo, det sitter i hans huvud och han inbillar sig  att det är fysiskt. ( Inspelat material finns på det ).

Åter igen bytte vi läkare, mitt förslag var en kvinnlig läkare och han bokade in för att träffa henne, men när tiden kom blev hon sjukskriven och skulle sedan vara mammaledig.. Han fick hennes ersättare en ung kille som jobbat 2 år. 

Han tog sig till min sambo och skrev om intyget, Fibromyalgi och tog bort Ptsd. Han ansåg att min sambo inte hade Ptsd.  Han misstänkte också att sambon hade magkatarr och fick äta omeprazol.

Sambon har fått gjort oerhört mycket tester, magnetröntgen, ultraljud osv men man hittar inte orsaken. 

Hösten 2019 utförsäkrade F-kassan honom och tycker att han ska söka nytt arbete. Han fick hjälp med inkomst av sitt jobb via en försäkring och han har försökt att arbeta men det funkar inte.

Nu till våren blev han utköpt av jobbet, men vi gick 0 kr på det tack vare att han hade en bil via jobbets som var leasad, jobbet stod för kostnaden när han var sjuk och det blev en chock för oss när vi förstod att utköpet skulle gynna oss 0 kr.

A-kassan kan han inte få förrns i augusti när anställningen upphör och han får arbetsgivarintyg. Han försökte att få F-kassan att ändra sitt beslut men ikke. Afa försäkring gick in och betalade tills dom en dag slutade utan att skicka ut via post/mail varför dom upphört med betalning. Vi har varit i krig mot dem också.

Men vad gör man, känns oerhört jobbigt och tungt ekonomisk. Har vridit på varenda jävla sten men vet inte hur vi ska göra.  Soc, Bostadstillägg är inte alternativ tyvärr.

Varför betalar man en massa skatt i det här landet men får inte hjälpt av sjukvården eller F-kassan. Har läst om otaligt många fall där folk blir utförsäkrade.

Efter massor av efterforskning och research på nätet har vi själva kommit fram till vad smärtorna kan vara, costochondritis. Finns personer som haft det 2 veckor och dom som haft det 7 år..

Jag vet inte vad vi ska göra när A-kassan inte längre betalar ut pengar, vår ekonomiska situation är inte hållbar utan en till inkomst. 

/ Z

Anmäl
2020-03-06 23:37 #1 av: Sindri

Känner verkligen med er. Hade an anhörig som åkte in och ut på akuten med smärtor, ingen kom på vad, fick utskrivet sömnmedel och psykofarmaka. Visst tror jag på att kropp och själ hör ihop, men ibland tar de till psykiska diagnoser när de inte vet. Till slut upptäckte en ung vikarie att det var livshotande aortaaneurysm och akut operation behövdes. 
Om ni vet vilken sorts specialist som behandlar den diagnosen så kan din sambo skriva en egenremiss till en sådan mottagning. Om ni inte vet kan ni ringa 1177 och fråga.

Håller tummarna att ni får hjälp och en ny sjukskrivning.

Anmäl
2020-04-05 10:41 #2 av: Madde

#0: Orsaken till att AFA slutar betala ut pengar har med att du endast kan få ersättning från dem i 360 dagar eller att Försäkringskassan inte godkänner en sjukskrivning. 

Jag beklagar att din sambo inte får fortsätta vara sjukskriven och att ni nu står utan ersättning. 

Medarbetare på Iller.ifokus och Sajtvärd på vin.ifokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.